top of page

Zajedno možemo napraviti razliku

Naš rad i dijelovanje

Dostava Humanitarne pomoći

Dostava Humanitarne pomoći

Uoči Nedjelje Caritasa, koja se obilježava 17. 12. 2023, Caritas Kotorske biskupije je u suradnji sa Caritasom Barske nadbiskupije i Caritasom Crne Gore dostavio pomoć za ZU Specijalna bolnica za psihijatriju Dobrota.

 
 
Donatorski Sajam i Koncert

U Crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije održan je donatorski koncert za potrebe Caritasa Kotorske biskupije u organizaciji @dsa_weddings.

Zahvaljujemo svima, a najviše izvođačima, koji su nas počastili veoma lijepim koncertom!

Caritasova kućica Tivat

Danas je počela sa radom Caritasova kućica na rivi Pine, volonteri će biti tamo svaki dan, sav prihod je usmjeren za potrebe Caritasa, a većina proizvoda su rukotvorine.
Dođite, obiđite, kupite i budite sretni!

Blagoslov uredskih prostorija

Danas smo u Crkvi Sv. Nikole slavili Svetu misu u čast Sv. Franje Saleškog, a povod je bio blagoslov uredskih prostorija Caritasa Kotorske biskupije. 

Misu je predslavio nadbiskup barski i apostolski upravitelj Kotorske biskupije mons. Rokk Gjonleshaj.

Nadbiskup je propovijedao o važnosti dobrih djela u životu kršćana. Svi smo pozvani svoju vjeru pokazati djelima ljubavi prema bližnjima. 

Nakon Svete mise uslijedio je blagoslov uredskih prostorija Caritasa Kotorske biskupije.

Blagoslov uredskih prostorija

Izlet korisnika ZU Specijalna Bolnica za psihijatriju "Dobrota"

Samostanski kompleks Svetog Nikole na Prčanju danas je posjetilo tridesetak pacijenata smještenih u Specijalnoj bolnici za psihijatriju Dobrota.
Ljubazni domaćini na čelu sa don Željkom Paskovićem pokazali su gostima prostorije samostana – Crkvu Svetog Nikole, muzej, kafeteriju i baštu, koja je bila savršeno mjesto za boravak na svježem vazduhu, uz prezentaciju ručne radionice izrade ukrasa i predmeta, u kojoj su pacijenti uživali i savladali nove vještine aranžiranja buketa cvijeća i origami.

OSI Cupi´s Spoon

Međunarodno takmičenje osoba s invaliditetom u gastronomiji CUPI’S SPOON prvi put će se kao predtakmičenje održati u Crnoj Gori,  i to u ponedjeljak, 12. februara, u 12 sati, ispred Samostanskog kompleksa Sv. Nikole na Prčanju. Takmičari će se predstaviti na bini specijalno prilagođenog gastrovozila, koje će obići više od 40 zemalja Evrope, a nakon šest mjeseci će veliko finale biti održano u Zagrebu.

Međunarodno takmičenje OSI Cupi´Spoon

Skola Crnogorskog jezika

Škola je organizirana za odvijanje nastave crnogorskog jezika koji uče raseljena lica s područja Ukrajine i Rusije.
Nadamo se da će naša školica doprinijeti učenju jezika, upoznavanju kulture i boljoj inkluziji stranih lica u društveni i obrazovni sistem Crne Gore.
Zahvaljujemo se i volonterima Caritasa Kotorske biskupije, koji su pomogli u prenošenju i postavljanju table.

Radionica dobrotske čipke

Caritas Kotorske biskupije je posvećen očuvanju i promoviranju tradicionalnih i kulturnih vrijednosti, te je stoga podržao radionicu veza dobrotske čipke, koja se održava svakog petka i subote, pod nadzorom naše drage Natalije.

Radionica dobrotske čipke

Radionica rukotvorina

Mnogima je nezamislivo otići iz svoje zemlje koja je pogođena ratom, a još je teže prilagoditi se novonastaloj situaciji.

Često su nam hobiji i talenti jedini bijeg od surove stvarnosti.

Kao dio projekta prilagodbe i afirmacije, unutar Samostanskog kompleksa djeluje i radionica rukotvorina, u kojoj volonteri Caritasa, kao i svi zainteresirani, mogu uz pomoć Olge naučiti kako izraditi suvenir, buket, aranžman ili  neku vrstu dekoracije.

Kupovinom nekih od navedenih artikala podržavate rad Samostanskog kompleksa, u kojem djeluje Caritas Kotorske biskupije.

bottom of page