Susret sa NVO sektorom

Dana 17. februara 2024. godine u Samostanskom kompleksu Svetog Nikole na Prčnju održan je sastanak NVO udruženja sa područja Boke Kotorske. Sastanku su prisustvovali predstavnici različitih nevladinih organizacija, kao i pojedinci od značaja za lokalnu zajednicu. Među prisutnima su bili gospodin Siniša Kovačević ; potpredsjednik Opštine Kotor, Katica Brkanović, savjetnica u kotorskom Sekretarijatu za kulturu, sport i društvene djelatnosti ; kao i ostali relevantni akteri.
Sastanak je započet uvodnim govorom don Zeljka Paskovića koji je ispred Caritasa Kotorske biskupije pozdravio nazočne i predstavio agendu sastanka .
Predstavnici nevladinih organizacija su imali priliku da predstave svoje aktivnosti i projekte koji su trenutno u toku. Diskutovane su aktualne teme i izazovi s kojima se suočava lokalna zajednica, a poseban fokus je bio na socijalnim pitanjima, unapređenju kvaliteta života građana i poteškoćama koje imaju NVO udruge u svome radu.
Gospodin Kovačević je izrazio podršku inicijativama nevladinih organizacija a i istakao važnost njihove uloge u jačanju civilnog društva, gdje je posebno pohvalio rad Caritasa u prethodnom periodu . Gospoda Katica Brkanović je predstavila rezultate nedavnih projekata i naglasila potrebu za daljom suradnjom između sektora vlasti i nevladinih organizacija. Učesnici su imali priliku da postavljaju pitanja i iznose svoje sugestije tokom diskusije. Na koje je sa zadovoljstvom odgovarala gospoda Brkanović.
Sastanak je zaključen dogovorom održavanja redovnih sastanaka kako bi se ojačala suradnja između nevladinih organizacija, lokalne samouprave i pojedinaca koji doprinose razvoju zajednice. Nakon sastanka održano je i prigodno druženje gdje se nastavilo u istom ozracju djeljanja ideja .